Kontrola Pristupa -> EVVA - Mehanički sistemi zaključavanja

Inproduct System je zvanični zastupnik i renomiranog austrijskog proizvodača sigurnosnih cilindara i brava EVVA. EVVA je porodična kompanija osnovana 1919. god. čiji je moto kontinuirani proizvodni razvoj i usavršavanje visokokvalitetnih mehaničkih cilindara, brava, "Master" i "Grand Master Key" sistema. 1993. godine EVVA je bila prvi proizvodač cilindara u Evropi koji je dobio certifikat ISO 9001 za visok kvalitet, proizvodnju, logistiku i servis. EVVA grupa danas svojom mrežom pokriva gotovo sve evropske zemlje i sigurnim koracima približava se liderskoj poziciji u Evropi.

Pored visokog kvaliteta i digogodišnje tradicije, EVVA kao zaštitni znak vodi i svoj sistem generalnog ključa – višekanalnih kodiranih specijalno zaštićenih cilindara. Ovi sistemi generalnog ključa omogućavaju kreiranje kombinacije ključeva koji mogu otvarati više različitih cilindara.
EVVA ima tri različita "master key" sistema
Ovi sistemi se u zavisnosti od potrebe primenjuju na objektima. Najjednostavniji je "Simple Master Key System" koji predvidja samo jedan "master" ključ koji otvara sva vrata u sistemu, dok svaki cilindar ima svoj standardni ključ. Malo kompleksniji sistem je "Grand Master Key System", koji je prikazan na slici dole, a koji podrazumeva više različitih nivoa ključeva. To znači da je u ovaj sistem implementirano više jednostavnih sistema koji u kombinaciji čine jedan veliki. Takodje postoji i mogućnost kombinovanja "Grand Master Key System" ključeva i cilindara, što daje najkompleksniji mogući sistem obezbedjivanja objekta EVVA cilindrima. EVVA cilindar sa kljucem
EVVA višekanalni, kodirani cilindri nove generacije idealni su za tzv. “Master Key System” gdje jedan kljuc otkljucava sva vrata koja postoje na jednom objektu, zatim kljuc nižeg nivoa otvara jednu grupu vrata i na kraju kljuc koji otvara samo jedna vrata. Kombinovanjem razlicitih dužina donjih i bocnih osiguraca sa nezavisnim bocnim kalotama omogucava ogroman broj kombinacija pri izradi i najsloženijih grand master sistema.

EVVA Grand Master Key Sistem
Svaki EVVA sistem ima mogućnost inicijalnog podešavanja koje se priprema na odgovarajućoj šemi. Na osnovu šeme cilindara i ključeva koji imaju dozvolu za otključavanje tačno odredjenih cilindara, u EVVA fabrici se ceo sistem proizvodi na osnovu ovog dokumenta. Od presudne je važnosti da se ceo sistem dobro analizira i da se sve mogućnosti predvide unapred, kako bi se sistem mogao odmah nakon proizvodnje mogao ugraditi i započeti njegova eksploatacija. Moguće i naknadno proširenje celog sistema dodavanjem novih cilindara i ključeva. EVVA Šema zaključavanja
Zaštita od kopiranja EVVA mehaničkih sistema
Zaštita kopiranja kljuceva vrši se tako što se o svakom master sistemu vodi precizna evidencija pri cemu samo osobe sa ovlaštenjem mogu dobiti kopiju. Evva cilindri se izraduju u raznim dužinama i oblicima a kada je rec o cilindrima sa kuglom u ponudi je sedam modela, zatim polucilindri kao i slobodno rotirajuci za panik vrata itd.

Jedan od najkompleksnijih i najzaštićenijih EVVA sistema je 3KS:
Kanali se unakrsno preklapaju što onemogucava pristup profesionalnim alatima do pinova cilindra cime se sprecava tzv. cešljanje cilindra. Konusni segment na kucištu cilindra napravljen je od ojacanih legura na koji je ugradjena celicna šipka u cilju onemogucavanja izvlacenja i bušenja. Cilindri imaju zakonsku zaštitu: Euro-Patent-No. 0566.701, Austria Patent-No. A2217/91, USA – Patent - No. 5797287 i DEGM G91 15 223.2 Protivpožarna otpornost je takode sastavni deo Evva kvaliteta. Za posebne namene donji deo cilindra može biti sa celicnom šipkom koja služi protiv lomljenja.
EVVA 3KS ključ

Prospekte i detaljne informacije o EVVA mehaničkim sigurnosnim sistemima možete naći u sekciji download.